Doznaje Bljesak.info

Mostar: Dvije osobe primljene u bolnicu nemaju korona virus

U Mostaru i u Hercegovini, još uvijek nije zabilježen niti jedan slučaj korona virusa.
Vijesti / Flash | 12. 03. 2020. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe, koje su u srijedu 11. ožujka, primljene na Kliniku za infektivne bolesti SKB Mostar, negativne su na korona virus, doznaje Bljesak.info.

Naime, kako doznajemo, rezultati testiranja koje je urađeno u sarajevskom Kliničkom centru pokazali su kako dvije osobe nisu zaražene ovim virusom.

Podsjećamo, radi se o dvije muške osobe iz sjevernog prigradskog naselja koje su sa simptomima respiratorne infekcije pod sumnjom na zaraženost korona virusom primljene u mostarsku bolnicu.

Prva osoba koja je nedavno dolazila u kontakt sa osobama iz Italije, sama je došla na odjel Hitne pomoći Doma zdravlja Mostar odakle su ga prevezli na Kliniku za infektivne bolesti, dok je druga osoba naknadno u bolnicu dovezena posebno pripremljenim sanitetskim vozilom Hitne pomoći i uz nadzor osoblja pod zaštitnom opremom.

Zasada u Mostaru, i u Hercegovini, još uvijek nije zabilježen niti jedan slučaj korona virusa. Ranije je u našoj zemlji potvrđeno ukupno 11 slučajeva korona virusa.  

U svijetu je, prema trenutno dostupnim informacijama, zaraženo 126.380 ljudi. Umrlo je 4.624 osobe, a ozdravilo ih je 68.313.

 

Kopirati
Drag cursor here to close